Afvoer verstopping

Afvoer verstopping in en rond huis verhelpen

Iedereen heeft weleens met een verstopte afvoer te maken. U merkt op dat na de afwas het water steeds langzamer afloopt. Bij het douchen staat u ineens in een laag zeepsop en de douchebak dreigt over te lopen. Nog vervelender is het als het toilet niet meer goed doorspoelt. Problemen met het riool kunnen veel overlast geven. Een niet goed werkende hemelwaterafvoer kan voor ernstig vochtoverlast in en rond het huis zorgen. Een vreemde lucht uit een afvoerput en vreemde borrelende geluiden wijzen vaak op een blokkade ergens in het systeem.

Hoe ontstaat een afvoer verstopping?

Een afvoer verstopping ontstaat in de meeste gevallen geleidelijk. Vetten in het afwaswater, zeepresten van de wasmachine en badkamer zetten zich vast aan de wanden van de afvoerbuizen. De wanden van de leidingen worden plakkerig en ruw, er kunnen haren en voedselresten blijven kleven. Na enige tijd kan er steeds minder water door de afvoeren stromen. Bij een ontstopping van een wc vind men soms producten die niet geschikt zijn om in een toilet weggespoeld te worden. Een blokkade kan ook een technische oorzaak hebben, zoals te dunne buizen, fout aangebrachte bochten, beschadigde leidingen en eventuele verzakkingen. Hemelwaterafvoeren hebben vooral in de herfst veel te lijden onder afgevallen bladeren. Rioolbuizen die door de tuin lopen worden beschadigd door boomwortels.

Afvoeren ontstoppen

Om een afvoer te ontstoppen kunt u gebruik maken van diverse zelfhulpmiddelen. De meest bekende is waarschijnlijk de oude vertrouwde plopper. Een goede manier om een afvoer te ontstoppen als het om een kleine afvoer verstopping gaat en de buis verder schoon is. Chemische middelen om afvoeren te ontstoppen bevatten vaak caustic soda. Dit zijn gevaarlijke producten die ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. Ze lossen soms maar een gedeelte van het opgebouwde vet in de leiding op en maken de verstopping nog erger. In bouwmarkten kunt u ontstoppingsveren kopen, maar hiermee kunt u alleen een prop verwijderen. De buizen worden er niet mee gereinigd. Het zelf ontstoppen met een hogedrukreiniger is niet aan te raden, dit moet namelijk vanaf de buitenzijde van het probleem gebeuren en daar kan men meestal niet bijkomen.
Heeft u een ernstige afvoer verstopping of werkt het systeem regelmatig niet goed dan is het verstandig om een allround loodgieter om advies te vragen. Hij heeft professionele apparatuur om de oorzaak op te sporen en te verhelpen.

Rioolverstopping

Alle afvoeren van uw huis zijn aangesloten op het riool. Het onderhoud van de rioolpijpen, die door uw eigen perceel lopen, is meestal voor uw eigen rekening. Daarbuiten is het onderhoud voor de Gemeente. Het is aan te raden om na te vragen hoe de situatie in uw geval is, dan komt u niet voor onnodige kosten te staan. Voor het ontstoppen van een riool is het juiste gereedschap nodig. Een erkend ontstoppingsbedrijf heeft alles in huis om het probleem op te sporen en een correcte ontstopping uit te voeren. Is er schade aan het buizenstelsel dan kan er gelijk een riool reparatie uitgevoerd worden.

Stankoverlast

"Rioollucht" in uw huis of in de tuin is niet alleen lastig, maar kan ook voor gezondheidsproblemen zorgen. In huis kan de oorzaak een nog niet opgemerkte afvoer verstopping zijn. Een kleine lekkage, waarbij afvalwater in de vloeren wegzakt, kan onopgemerkt blijven en voor stankoverlast zorgen. In de tuin kunnen rioolbuizen beschadigd raken of er kan een verzakking optreden zodat verbindingen losraken. Het vuile water komt in de aarde terecht en er ontstaat een ophoping van afvalstoffen die voor de kenmerkende rioollucht zorgen.

Wij lossen het probleem op

Met meer dan vijftien jaar ervaring in afvoeren ontstoppen en riool reparatie zijn wij in staat om uw probleem vlug te lokaliseren en op te lossen. Wij werken snel en efficiënt, zodat u direct geholpen wordt. Onze allround loodgieters kunnen in het hele land ingezet worden en zijn voor noodgevallen 24 uur per dag, ook op zaterdag en zondag, voor u klaar. Op onze website leest u alles over onze service, de tarieven en hoe u ons kunt bereiken.

★★★★★
Afvoer verstopping

Comments are closed.

Call Now Button