Tips riool ontstoppen

Tips riool ontstoppen

Vanaf vandaag zijn wij uw professionele partner in het ontstoppen van uw riool, afvoer, toilet en gootsteen. Bij ORS riool service kunt u niet alleen rekenen op een snelle ontstoppingsdienst, wij geven u ook tips en adviezen waarmee u kunt zorgen dat uw riolering goed blijft werken. Onder het motto: voorkomen is beter dan genezen!

Tips afvoer verstopt

Wat kunt u zelf doen?

Om te voorkomen dat een afvoer of riool verstopt raakt zijn er een aantal simpele regels die u kunt aanhouden. Wat belangrijk is om te weten is dat een verstopte gootsteen vaak de oorzaak is van een verstopte afvoer, dit komt omdat de gehele riolering in verbinding staat met elkaar. Onthoud dat de gootsteen niet als afvalemmer gebruikt kan worden, ook vloeibaar vet kunt u niet wegspoelen in uw gootsteen. Vet en andere etensresten zijn een belangrijke oorzaak, ook komen we nog al te vaak papier tegen, het mag geen verassing zijn dat u dergelijk afval ook niet via de afvoer moet wegspoelen.

Tips gootsteen ontstoppen

Toch een ontstoppingsdienst nodig?

Zijn uw riolering of afvoerbuizen verstopt? Mogelijk komt dit door verzakkingen of wortelgroei. Om de exacte oorzaak te zoeken, raden wij een camera onderzoek aan. Is de exacte locatie van de verstopping vastgesteld? Dan kunnen wij u ook helpen met de herstelling van uw riolering.

Blijf op de hoogte met onze riool tips

Om te voorkomen dat uw riolering nog een keer verstopt raakt lossen we niet alleen het probleem van de afvoer verstopping op maar ook de oorzaak! Woont u op een appartement of andere moeilijk te bereiken plaats waar de verstopping zich bevindt? Wij kunnen alle rioolontstoppingen aan! Met de tips in de blogs die nog gaan komen ontdekt u hoe u voorgoed af kunt komen van uw riool problemen.

Tips wc ontstoppen

Riool schoonhouden

Zo snel mogelijk uw riool weer schoon? Wij ontstoppen en reinigen riolering van alle panden: van particuliere woningen tot openbare gebouwen. Als professioneel ontstopper werken we met gespecialiseerd gereedschap voor het reinigen van uw riolen. Zo worden alle resten van kalk, afval of cement aanslag, wortels en andere obstakels verwijderd.

Tips riool ontstoppen

Tips riool ontstoppen

5 Responses

 1. gerrit
  Je kan nog zo voorzichtig zijn met hetgeen je voor kiest om weg te spoelen in de spoelbak of via de toiletten, het houdt toch allemaal op als je kleine kinderen in huis hebt. Dan komt het voor dat gasten gebruik maken van je keuken en niet zo zorgvuldig omgaan met hetgeen die laten doorspoelen. Daarom doet het geen kwaad van tijd tot tijd je spoelbakken door te spoelen met heet water, na bakpoeder en azijn te laten zitten.
 2. Marie
  De riolering rondom mijn woning werkt al een tijdje niet zo goed meer. Dat het wellicht aan verzakking of wortelgroei kan liggen, had ik nog niet bedacht. Ik ga een expert inschakelen die dit probleem kan verhelpen!
 3. Marie
  Om mijn afvoer schoon te houden probeer ik zo min mogelijk etensresten in mijn wasbak te krijgen. Voor mijn doucheputje geldt dat ik deze regelmatig doorspoel met kokend heet water. Op deze manier weken shampooresten los. Dit voorkomt al jaren verstoppingen bij mij in huis!
 4. Vincent Rondwijk
  Zelf ben ik erg voorzichtig en zorg ik ervoor dat er geen resten of schadelijke stoffen in het riool komen. Hierdoor heb ik ook nog nauwelijks last gehad van lekkage of verstoppingen. Ik raad iedereen aan om dit ook te doen.
 5. Sanna
  Ik gooi1x per maand soda met heet water door mijn gootsteen afvoer en toch is de gootsteen verstopt wat kan het zijn

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.

Call Now Button