Hoe hoog zijn loodgieterskosten?

kosten van de loodgieter.

Hoe hoog zijn loodgieterskosten. Als je problemen aan je riool ondervindt kun je dit eerst natuurlijk zelf proberen op te lossen. Er zijn allerlei middelen om dit probleem aan te pakken. Met een WC-ontstopper of ontstoppingsveer bijvoorbeeld. Helaas lukt het niet altijd om de rioolproblemen zelf te verhelpen, en moet er een loodgieter gebeld worden. Vaak blijft men proberen om de klus zelf te klaren, omdat de gedachte heerst dat loodgieters erg duur zijn. Maar dat valt tegenwoordig allemaal best mee! Vroeger konden de kosten wel flink oplopen, en dat kwam vooral doordat loodgieters veelal zelfstandigen waren.

Loodgieterscollectief en uurtarief

Nu zijn de meeste loodgieters echter aangesloten bij een collectief, wat de prijs enorm naar beneden heeft gehaald. Ook wordt veel vaker een all-in uurtarief gerekend, waar alle services bij inbegrepen zitten. Denk hierbij aan de garantie, apparatuur en voorrijkosten. Een van de belangrijkste factoren hierbij is de afstand die de loodgieter moet afleggen om bij jouw huis te komen. Hoe groter de afstand, hoe duurder het tarief. Over het algemeen komt het verhelpen van bijvoorbeeld een verstopte gootsteen uit op ongeveer € 150 per uur.

Welke ontstoppingsmethodes zijn er?

Professionele loodgieters maken over het algemeen gebruik van twee methodes. Deze twee methodes zijn in vrijwel alle gevallen toereikend. De loodgieter kan een ontstoppingsmachine gebruiken die met erg hoge druk water door het riool spuit. Deze hoge druk ontstopt in de meeste gevallen het riool in een mum van tijd. Als het niet direct is opgelost gebruikt de loodgieter een mechanische ontstopper. Dit is een soort veer die de buis ingeduwd wordt en de verstopping als het ware wegschraapt.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.

Call Now Button
×