Vervelende rioolgeur oplossen

Vervelende rioolgeur

Een penetrante rioolgeur in huis is niet prettig. Het is een geur waar bijna niet aan te wennen valt, waardoor u de hele dag bewust bent van de stank. Uiteindelijk kan het uw wooncomfort flink beïnvloeden, en zorgt het voor veel ongemak. En wie wil er nou visite uitnodigen als het huis naar riolering stinkt? Daarnaast kunnen er schadelijke gassen zoals ammoniak vrijkomen, die niet goed zijn om langdurig in te ademen. Het probleem is echter vaak niet direct aan te wijzen, omdat er verschillende oorzaken kunnen zijn. Het snel opsporen en oplossen van het probleem is daarom van groot belang.  Hieronder volgen een aantal tips om de oorzaken van een vervelende rioolgeur te leren herkennen.

De pijpen zijn verstopt

Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende probleem bij een rioolgeur in huis. Ergens is er een verstopping in de pijpen die ervoor zorgt dat de geuren alleen terug naar boven kunnen. U kunt een verstopping herkennen aan een slecht doorlopend toilet. Maar ook borrelende geluiden bij een leeglopend afvoerputje kunnen een aanwijzing voor een verstopping zijn. U kunt natuurlijk een duur oplosmiddel aanschaffen, maar u kunt ook voor de huis-tuin-en-keuken-oplossing gaan. Breng een pan heet water aan de kook, en meng er wat soda doorheen. Spoel dit mengsel vervolgens door de pijpen en de kans is groot dat de verstopping oplost.

Er is een lekkage

Een ander veelvoorkomend rioleringsprobleem is lekkage. Er kan een scheur of gaatje bij de afvoer zitten waar water doorheen lekt, maar er kan ook een beschadiging iets dieper in de pijplijn zitten. Check daarom niet alleen de wasmachine, maar ook minder voor de hand liggende locaties zoals de meterkast. Als u een kruipruimte heeft, kijk deze dan na. Een met afvoerwater volgelopen kruipruimte is geen pretje.

Het riool is verzakt of beschadigd

Als u last heeft van rioolvliegjes is de kans groot dat de rioolbuis verzakt is. Rioolvliegjes zijn kleine, harige insecten met een grijsachtige kleur. Als u deze beestjes denkt te herkennen, schakel dan direct een rioleringsbedrijf in. Het kan zijn dat er zich een groter probleem voordoet dan dat u in eerste instantie dacht.

Als u het probleem niet zelf kunt ontdekken en verhelpen, neem dan contact op met onze specialisten. Zij kunnen u binnen de kortste keren vertellen waar het probleem zit, en wat er aan gedaan moet worden. Zo bent u snel en efficiënt van uw rioolproblemen verlost.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.

Call Now Button
×