Riool reinigen

Heeft u regelmatig last van een verstoppingen of stankoverlast afkomstig uit het riool? Na inspectie blijkt vaak dat het riool gereinigd moet worden. Het reinigen van de riolering is geen eenvoudige klus en kunt u meestal niet zelf doen. Schakel onze specialisten in om uw riool professioneel te reinigen zodat de terugkerende verstopping verleden tijd is. Ook in het geval van spoed kunnen wij snel op locatie zijn om uw riool te reinigen en te verstopping op te lossen.

Waarom-riool-reinigen

Waarom het riool reinigen

Een verstopt riool is vaak het gevolg van vervuiling en spullen die eigenlijk niet in het riool thuishoren. Denk hierbij aan haren, plastic maar ook aan vetten en oliën die eigenlijk afgescheiden horen te worden. De riolering kan veel aan maar moet soms handmatig gereinigd worden. Een normale schoonmaakdienst kunt u hier niet voor inschakelen. Voor een riool reinigen is een ontstoppingsdienst nodig. Het is ook verstandig om uw riool preventief te laten reinigen. Zodat de verstopping niet weer terugkeert. Hierover vindt u hieronder meer informatie.

Riool preventief reinigen

Als een riool verstopt is kan dit voor veel overlast zorgen en moet u snel het riool reiniger om erger te voorkomen. Veel genoemde problemen zijn lekkages en stankoverlast. Om deze overlast en hoge kosten voor rioolreparatie te voorkomen is het handig om de riolering preventief te laten reinigen door een professioneel bedrijf zoals Optimaal Riool Service. Wij kunnen periodiek onderzoek doen en aangeven waar het riool gereinigd moet worden zodat eventuele rioolverstoppingen niet weer voorkomen. Het preventief reinigen van uw riool bespaart u daarom veel tijd en geld op de lange termijn.

Riool-preventief-reinigen
Maks Van Boeging
Maks Van Boeging
2023-04-19
Top service, snel en betrouwbaar. Aardige vent die de tijd neemt en alles goed uitlegt. Ben tevreden!
Chantal Peeters
Chantal Peeters
2023-04-14
Mohamed heeft op 21-7-2020 bij mij een flink lastige rioolverstopping verholpen aan de buiten kant van mijn huis. Het water liep via de garage zo mijn huis in. Toentertijd lukt het niet om een recensie te plaatsen, maar nu gelukkig wel! Dat ik nu, na bijna 3 jaar, nog zó blij ben hoe Mohamed als een redder in nood het heeft opgelost, zegt genoeg denk ik!! Het was een hele lastige klus, maar Mohamed gaf niet op. Bedankt!!
Roelof Wagenaar
Roelof Wagenaar
2023-04-11
Wat een vakman kwam langs. Weken lang via en met de verzekeringsmaatschappij die “een prutser” stuurde, (niet mijn woorden), gesteggel over en weer. Deze man repareerde, ontstopte, loste andermans onkundigheid op en adviseerde. Echt top. Binnen een uur alles weer werkend met iets meer kosten. (Materiaal en kundigheid) ;). Top gedaan.
Trees Janssens
Trees Janssens
2023-03-09
Ik heb geen verstand van kwaliteit of professioneel, maar heb hierop vertrouwd. Zeer vriendelijke, geduldige en behulpzame telefoniste. Tevens zeer vriendelijke en behulpzame monteur. Chapeau! Jammer dat hij was vergeten het verlate tijdstip door te geven, maar dat kan gebeuren.
Bea ter Horst
Bea ter Horst
2023-03-07
Vriendelijke mevrouw aan de telefoon. Loodgieter vakkundig, vriendelijk. Nam ook na afloop nog de tijd om tips te geven niet alleen over de keukenafvoer maar ook tips gegeven voor toilet en douche.
Lotte Harmanni
Lotte Harmanni
2022-11-15
Hele fijne snelle service. Vriendelijke loodgieter!
Brigitte Wigboldus
Brigitte Wigboldus
2022-11-08
Binnen 24 uur stond Mohamed voor de deur. Binnen een half uur was het probleem opgelost. Een prima bedrijf met enthousiast personeel.
Casper Rooijakkers
Casper Rooijakkers
2022-05-18
Binnen 48 uur een afspraak om mijn gootsteen in de keuken te ontstoppen tegen een schappelijke prijs (vooraf afgesproken, netjes met factuur). Aardige heren die efficiënt te werk gingen. Ook de planning denkt met je mee, ik kreeg netjes 30 minuten van tevoren een belletje toen ze eraan kwamen. Aanrader dus!
mirjamdenijs
mirjamdenijs
2022-01-31
ORS ontstoppingsdienst heeft me prima geholpen met het verhelpen van mijn rioolontstopping. Het was niet eenvoudig, omdat ik een bijzondere riolering heb, maar de mensen van ORS hebben me bijzonder toegewijd, professioneel en vriendelijk geholpen. Aanrader!!
Riolering-schoonhouden

Houd uw riolering schoon

Een verstopping in het riool is vaak het gevolg van verkeerde materialen of vloeistoffen die hun weg naar het riool vinden. Wanneer het rioolrecht verstopt is dan is het vaak niet mogelijk om dit zelf op te lossen, wij hebben hiervoor een professionele ontstoppingsdienst beschikbaar. Uiteraard kunt u zelf wel bijdragen aan het schoonhouden en schoonmaken van het riool. Dit doet u door vooral goed op te letten welke materialen en vloeistoffen hun weg naar het riool vinden. Het is belangrijk om bijvoorbeeld vetten en oliën af te scheiden en gootstenen en afvoeren regelmatig te ontstoppen en reinigen zodat ook uw riolering schoon blijft.

Veelgestelde vragen over WC ontstoppen:

In het geval van een verstopping in het riool kunt u eerst zelf proberen om de verstopping te verhelpen. U kunt het riool reinigen met heet water, azijn en soda bijvoorbeeld. Is de verstopping niet verholpen? Of komt er nog steeds een vervelende lucht uit het riool? Schakel onze rioolreinigingsservice in.

Het is altijd verstandig om het riool preventief te laten reinigen en daarmee een eventuele verstopping te voorkomen. Als u dit jaarlijks laten uitvoeren dan weet u zeker dat u goed zit. Toch is een verstopping nooit helemaal te voorkomen en kiezen de meeste mensen er daarom voor om het riool pas te reinigen wanneer er daadwerkelijk een probleem is.

Indien er een vervelende lucht uit het riool komt dan is het goed mogelijk dat er een ophoping of verstopping in het riool aanwezig is. Om de vreemde lucht op te lossen kunt u zelf eerst proberen om het riool te reinigen met water en soda bijvoorbeeld. Heeft dit geen effect? Dan komt onze riool reinigingservice langs om de oorzaak vaststellen het probleem gelijk te verhelpen.

Onze ontstoppingsdienst is vaak binnen enkele uren al op locatie, ongeacht uw woonplaats in Nederland. Voor een gemiddelde riool ontstoppen hebben wij 1 uur nodig. Soms iets korter en soms wat langer, afhankelijk van de omvang van de verstopping.

Voor het reinigen van uw riool betaalt u bij ons een vast tarief van € 150 inclusief btw gebaseerd op de gemiddelde tijdsduur van 1 uur. Indien het langer duurt om de riolering te reinigen betaalt u per kwartier € 25 inclusief btw.

Wij zijn in iedere regio in Nederland werkzaam en binnen enkele uren al op locatie om uw riool te reinigen. Woont u in een van de grotere steden zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Almere. Dan zijn wij in de meeste gevallen al binnen 1 uur op locatie om het probleem te verhelpen.