Riool reinigen

Heeft u regelmatig last van een verstoppingen of stankoverlast afkomstig uit het riool? Na inspectie blijkt vaak dat het riool gereinigd moet worden. Het reinigen van de riolering is geen eenvoudige klus en kunt u meestal niet zelf doen. Schakel onze specialisten in om uw riool professioneel te reinigen zodat de terugkerende verstopping verleden tijd is. Ook in het geval van spoed kunnen wij snel op locatie zijn om uw riool te reinigen en te verstopping op te lossen.

Waarom-riool-reinigen

Waarom het riool reinigen

Een verstopt riool is vaak het gevolg van vervuiling en spullen die eigenlijk niet in het riool thuishoren. Denk hierbij aan haren, plastic maar ook aan vetten en oliën die eigenlijk afgescheiden horen te worden. De riolering kan veel aan maar moet soms handmatig gereinigd worden. Een normale schoonmaakdienst kunt u hier niet voor inschakelen. Voor een riool reinigen is een ontstoppingsdienst nodig. Het is ook verstandig om uw riool preventief te laten reinigen. Zodat de verstopping niet weer terugkeert. Hierover vindt u hieronder meer informatie.

Riool preventief reinigen

Als een riool verstopt is kan dit voor veel overlast zorgen en moet u snel het riool reiniger om erger te voorkomen. Veel genoemde problemen zijn lekkages en stankoverlast. Om deze overlast en hoge kosten voor rioolreparatie te voorkomen is het handig om de riolering preventief te laten reinigen door een professioneel bedrijf zoals Optimaal Riool Service. Wij kunnen periodiek onderzoek doen en aangeven waar het riool gereinigd moet worden zodat eventuele rioolverstoppingen niet weer voorkomen. Het preventief reinigen van uw riool bespaart u daarom veel tijd en geld op de lange termijn.

Riool-preventief-reinigen
Jasperien van Weerdt
Jasperien van Weerdt
2021-09-06
Zeer snel ter plaatse, 3 verstoppingen vakkundig verholpen en goed advies hoe problemen in de toekomst zijn te voorkomen. All-in prijs is ook prettig: je weet vooraf wat je betaalt.
Bruce Wayne
Bruce Wayne
2021-07-17
Geweldige ervaring gehad met Ors, op aanraden van kennissen contact opgenomen met het bedrijf. De laatste jaren hoor en zie je veel vervelende verhalen over ontstoppingsbedrijfen waardoor ik niet het eerste beste bedrijf heb geraadpleegd. Ik ben blij dat ik in contact ben gekomen met Ors. Snel, transparant, professioneel, eerlijk, betaalbaar en een goeie portie humor en de vervelende verstopping snel en accuraat verholpen. Dankjewel Mo ik zal jou zeker aanraden in mijn kringen.
Anouar
Anouar
2021-07-17
Professionaliteit en kwaliteit voor een eerlijke prijs. Een fantastische service van dit bedrijf! Het probleem opgelost, duidelijk uitgelegd wat er mis was en advies gegeven over wat te doen om hetzelfde probleem niet opnieuw te krijgen. Netjes opgeruimd. Een echte redder in nood. Ik raad dit bedrijf zeker aan.
pauline meerwaldt
pauline meerwaldt
2021-06-17
Het bedrijf kon snel komen toen wij ons probleem meldden. Mohammed heeft ons goed geholpen om de verstopping in de gootsteen op te lossen. Hij legde uit wat hij deed en gaf advies. Wij raden dit bedrijf aan.
Tosca Jansen
Tosca Jansen
2021-05-20
Goed geholpen door Mohamed! Verstopping in korte tijd opgelost 🙂
Riolering-schoonhouden

Houd uw riolering schoon

Een verstopping in het riool is vaak het gevolg van verkeerde materialen of vloeistoffen die hun weg naar het riool vinden. Wanneer het rioolrecht verstopt is dan is het vaak niet mogelijk om dit zelf op te lossen, wij hebben hiervoor een professionele ontstoppingsdienst beschikbaar. Uiteraard kunt u zelf wel bijdragen aan het schoonhouden en schoonmaken van het riool. Dit doet u door vooral goed op te letten welke materialen en vloeistoffen hun weg naar het riool vinden. Het is belangrijk om bijvoorbeeld vetten en oliën af te scheiden en gootstenen en afvoeren regelmatig te ontstoppen en reinigen zodat ook uw riolering schoon blijft.

Veelgestelde vragen over WC ontstoppen:

In het geval van een verstopping in het riool kunt u eerst zelf proberen om de verstopping te verhelpen. U kunt het riool reinigen met heet water, azijn en soda bijvoorbeeld. Is de verstopping niet verholpen? Of komt er nog steeds een vervelende lucht uit het riool? Schakel onze rioolreinigingsservice in.

Het is altijd verstandig om het riool preventief te laten reinigen en daarmee een eventuele verstopping te voorkomen. Als u dit jaarlijks laten uitvoeren dan weet u zeker dat u goed zit. Toch is een verstopping nooit helemaal te voorkomen en kiezen de meeste mensen er daarom voor om het riool pas te reinigen wanneer er daadwerkelijk een probleem is.

Indien er een vervelende lucht uit het riool komt dan is het goed mogelijk dat er een ophoping of verstopping in het riool aanwezig is. Om de vreemde lucht op te lossen kunt u zelf eerst proberen om het riool te reinigen met water en soda bijvoorbeeld. Heeft dit geen effect? Dan komt onze riool reinigingservice langs om de oorzaak vaststellen het probleem gelijk te verhelpen.

Onze ontstoppingsdienst is vaak binnen enkele uren al op locatie, ongeacht uw woonplaats in Nederland. Voor een gemiddelde riool ontstoppen hebben wij 1 uur nodig. Soms iets korter en soms wat langer, afhankelijk van de omvang van de verstopping.

Voor het reinigen van uw riool betaalt u bij ons een vast tarief van € 150 inclusief btw gebaseerd op de gemiddelde tijdsduur van 1 uur. Indien het langer duurt om de riolering te reinigen betaalt u per kwartier € 25 inclusief btw.

Wij zijn in iedere regio in Nederland werkzaam en binnen enkele uren al op locatie om uw riool te reinigen. Woont u in een van de grotere steden zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Almere. Dan zijn wij in de meeste gevallen al binnen 1 uur op locatie om het probleem te verhelpen.