VERSTOPPING VOORKOMEN

Een verstopte gootsteen, afvoer of wc is alles behalve fijn. Deze problemen komen echter veel voor en onze ontstoppingsdienst komt bijna dagelijks op locatie om een verstopping te verhelpen. Voorkomen is beter dan genezen zegt men; en dit is zeker het geval bij rioolproblemen. Het riool raakt echter niet zomaar verstopt. De oorzaak is een geleidelijk proces dat weken, maanden of jaren duurt. Vaste substanties die worden doorgespoeld, het niet schoonmaken van putjes en het gebruik van verkeerde ontstoppingsmiddelen: het is belangrijk dat u uw riool goed verzorgd. Wij vertellen u graag meer over een verstopping voorkomen.

ONTSTOPPINGSDIENST NODIG?

Neem 24 uur per dag 7 dagen in de week contact op!

Verstopt toilet voorkomen

VERSTOPT TOILET VOORKOMEN

Een verstopt toilet zorgt voor veel overlast en kan flink wat schade veroorzaken. De meeste rioolverstoppingen ontstaan wanneer er te veel vuil of andere vaste substanties in het toilet worden gegooid. De beste manier om een verstopt toilet te voorkomen is door geen spullen die er niet horen in de wc te gooien. Het lijkt misschien logisch, maar spoel geen vochtige doekjes, keukenpapier, , maandverband, etensresten of andere objecten door. Bovendien draagt regelmatig schoonmaken en onderhouden ook bij aan een verstopping voorkomen. Plan regelmatig een grote schoonmaakbeurt in en houd het toilet vrij van kalkaanslag.

AFVOER VERSTOPPING VOORKOMEN

Een afvoer verstopping gaat gepaard met een smerige lucht of water dat niet meer wegloopt. Deze situaties zijn goed te voorkomen. Het is belangrijk dat u de afvoer regelmatig schoonmaakt. Haal iedere keer na het douchen de haren uit het doucheputje en verwijder etensresten uit de gootsteen. Gebruik bijvoorbeeld een filter of zeef in de afvoerputjes en let goed op wat er in de afvoer terecht komt. Want als etensresten of andere materialen in het leidingwerk zitten, is er geen weg meer terug. Vervolgens zult u onze ontstoppingsdienst moeten inschakelen om de afvoer te ontstoppen. 

Gebruik daarnaast geen chemische ontstoppingsmiddelen. Deze bevatten vaak heftige chemicaliën die het leidingwerk of de riolering beschadigen. Kies daarom voor soda als alternatief voor het verstopping voorkomen.

Afvoer verstopping voorkomen
Maks Van Boeging
Maks Van Boeging
2023-04-19
Top service, snel en betrouwbaar. Aardige vent die de tijd neemt en alles goed uitlegt. Ben tevreden!
Chantal Peeters
Chantal Peeters
2023-04-14
Mohamed heeft op 21-7-2020 bij mij een flink lastige rioolverstopping verholpen aan de buiten kant van mijn huis. Het water liep via de garage zo mijn huis in. Toentertijd lukt het niet om een recensie te plaatsen, maar nu gelukkig wel! Dat ik nu, na bijna 3 jaar, nog zó blij ben hoe Mohamed als een redder in nood het heeft opgelost, zegt genoeg denk ik!! Het was een hele lastige klus, maar Mohamed gaf niet op. Bedankt!!
Roelof Wagenaar
Roelof Wagenaar
2023-04-11
Wat een vakman kwam langs. Weken lang via en met de verzekeringsmaatschappij die “een prutser” stuurde, (niet mijn woorden), gesteggel over en weer. Deze man repareerde, ontstopte, loste andermans onkundigheid op en adviseerde. Echt top. Binnen een uur alles weer werkend met iets meer kosten. (Materiaal en kundigheid) ;). Top gedaan.
Trees Janssens
Trees Janssens
2023-03-09
Ik heb geen verstand van kwaliteit of professioneel, maar heb hierop vertrouwd. Zeer vriendelijke, geduldige en behulpzame telefoniste. Tevens zeer vriendelijke en behulpzame monteur. Chapeau! Jammer dat hij was vergeten het verlate tijdstip door te geven, maar dat kan gebeuren.
Bea ter Horst
Bea ter Horst
2023-03-07
Vriendelijke mevrouw aan de telefoon. Loodgieter vakkundig, vriendelijk. Nam ook na afloop nog de tijd om tips te geven niet alleen over de keukenafvoer maar ook tips gegeven voor toilet en douche.
Lotte Harmanni
Lotte Harmanni
2022-11-15
Hele fijne snelle service. Vriendelijke loodgieter!
Brigitte Wigboldus
Brigitte Wigboldus
2022-11-08
Binnen 24 uur stond Mohamed voor de deur. Binnen een half uur was het probleem opgelost. Een prima bedrijf met enthousiast personeel.
Casper Rooijakkers
Casper Rooijakkers
2022-05-18
Binnen 48 uur een afspraak om mijn gootsteen in de keuken te ontstoppen tegen een schappelijke prijs (vooraf afgesproken, netjes met factuur). Aardige heren die efficiënt te werk gingen. Ook de planning denkt met je mee, ik kreeg netjes 30 minuten van tevoren een belletje toen ze eraan kwamen. Aanrader dus!
mirjamdenijs
mirjamdenijs
2022-01-31
ORS ontstoppingsdienst heeft me prima geholpen met het verhelpen van mijn rioolontstopping. Het was niet eenvoudig, omdat ik een bijzondere riolering heb, maar de mensen van ORS hebben me bijzonder toegewijd, professioneel en vriendelijk geholpen. Aanrader!!
Verstopping voorkomen

RIOOL PREVENTIEF REINIGEN: TIJD EN GELD BESPAREN

Heeft u al meerdere keren te maken gekregen met een verstopping? Dan weet u dat dit voor veel overlast zorgt. Niet alleen kunt u een tijdje geen gebruik maken van het toilet of de gootsteen, maar ook krijgt u te maken met stankproblemen. Om hoge kosten voor ontstopping of rioolreparatie te voorkomen, laat u uw riool preventief reinigen. Een professioneel bedrijf zoals Optimaal Riool Service doet periodiek onderzoek en geeft aan wanneer het riool gereinigd moet worden. Zo voorkomt u niet alleen vervelende problemen in de toekomst, maar bespaart u ook een hoop geld. Preventief reinigen zorgt ervoor dat uw riolering ten alle tijden schoon blijft. Geen vervelende verstoppingen meer!