VERSTOPPING VOORKOMEN

Een verstopte gootsteen, afvoer of wc is alles behalve fijn. Deze problemen komen echter veel voor en onze ontstoppingsdienst komt bijna dagelijks op locatie om een verstopping te verhelpen. Voorkomen is beter dan genezen zegt men; en dit is zeker het geval bij rioolproblemen. Het riool raakt echter niet zomaar verstopt. De oorzaak is een geleidelijk proces dat weken, maanden of jaren duurt. Vaste substanties die worden doorgespoeld, het niet schoonmaken van putjes en het gebruik van verkeerde ontstoppingsmiddelen: het is belangrijk dat u uw riool goed verzorgd. Wij vertellen u graag meer over een verstopping voorkomen.

ONTSTOPPINGSDIENST NODIG?

Neem 24 uur per dag 7 dagen in de week contact op!

Verstopt toilet voorkomen

VERSTOPT TOILET VOORKOMEN

Een verstopt toilet zorgt voor veel overlast en kan flink wat schade veroorzaken. De meeste rioolverstoppingen ontstaan wanneer er te veel vuil of andere vaste substanties in het toilet worden gegooid. De beste manier om een verstopt toilet te voorkomen is door geen spullen die er niet horen in de wc te gooien. Het lijkt misschien logisch, maar spoel geen vochtige doekjes, keukenpapier, , maandverband, etensresten of andere objecten door. Bovendien draagt regelmatig schoonmaken en onderhouden ook bij aan een verstopping voorkomen. Plan regelmatig een grote schoonmaakbeurt in en houd het toilet vrij van kalkaanslag.

AFVOER VERSTOPPING VOORKOMEN

Een afvoer verstopping gaat gepaard met een smerige lucht of water dat niet meer wegloopt. Deze situaties zijn goed te voorkomen. Het is belangrijk dat u de afvoer regelmatig schoonmaakt. Haal iedere keer na het douchen de haren uit het doucheputje en verwijder etensresten uit de gootsteen. Gebruik bijvoorbeeld een filter of zeef in de afvoerputjes en let goed op wat er in de afvoer terecht komt. Want als etensresten of andere materialen in het leidingwerk zitten, is er geen weg meer terug. Vervolgens zult u onze ontstoppingsdienst moeten inschakelen om de afvoer te ontstoppen. 

Gebruik daarnaast geen chemische ontstoppingsmiddelen. Deze bevatten vaak heftige chemicaliën die het leidingwerk of de riolering beschadigen. Kies daarom voor soda als alternatief voor het verstopping voorkomen.

Afvoer verstopping voorkomen
Jasperien van Weerdt
Jasperien van Weerdt
2021-09-06
Zeer snel ter plaatse, 3 verstoppingen vakkundig verholpen en goed advies hoe problemen in de toekomst zijn te voorkomen. All-in prijs is ook prettig: je weet vooraf wat je betaalt.
Bruce Wayne
Bruce Wayne
2021-07-17
Geweldige ervaring gehad met Ors, op aanraden van kennissen contact opgenomen met het bedrijf. De laatste jaren hoor en zie je veel vervelende verhalen over ontstoppingsbedrijfen waardoor ik niet het eerste beste bedrijf heb geraadpleegd. Ik ben blij dat ik in contact ben gekomen met Ors. Snel, transparant, professioneel, eerlijk, betaalbaar en een goeie portie humor en de vervelende verstopping snel en accuraat verholpen. Dankjewel Mo ik zal jou zeker aanraden in mijn kringen.
Anouar
Anouar
2021-07-17
Professionaliteit en kwaliteit voor een eerlijke prijs. Een fantastische service van dit bedrijf! Het probleem opgelost, duidelijk uitgelegd wat er mis was en advies gegeven over wat te doen om hetzelfde probleem niet opnieuw te krijgen. Netjes opgeruimd. Een echte redder in nood. Ik raad dit bedrijf zeker aan.
pauline meerwaldt
pauline meerwaldt
2021-06-17
Het bedrijf kon snel komen toen wij ons probleem meldden. Mohammed heeft ons goed geholpen om de verstopping in de gootsteen op te lossen. Hij legde uit wat hij deed en gaf advies. Wij raden dit bedrijf aan.
Tosca Jansen
Tosca Jansen
2021-05-20
Goed geholpen door Mohamed! Verstopping in korte tijd opgelost 🙂
Verstopping voorkomen

RIOOL PREVENTIEF REINIGEN: TIJD EN GELD BESPAREN

Heeft u al meerdere keren te maken gekregen met een verstopping? Dan weet u dat dit voor veel overlast zorgt. Niet alleen kunt u een tijdje geen gebruik maken van het toilet of de gootsteen, maar ook krijgt u te maken met stankproblemen. Om hoge kosten voor ontstopping of rioolreparatie te voorkomen, laat u uw riool preventief reinigen. Een professioneel bedrijf zoals Optimaal Riool Service doet periodiek onderzoek en geeft aan wanneer het riool gereinigd moet worden. Zo voorkomt u niet alleen vervelende problemen in de toekomst, maar bespaart u ook een hoop geld. Preventief reinigen zorgt ervoor dat uw riolering ten alle tijden schoon blijft. Geen vervelende verstoppingen meer!