Afvoer ontstoppen

Een van de meest voorkomende diensten van loodgieters is het ontstoppen van een afvoer. Een afvoer ontstoppen komt vaak voor omdat er altijd wel materialen in de afvoer terechtkomen die er eigenlijk niet thuishoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vetten, oliën en haren die ervoor kunnen zorgen dat de afvoer verstopt raakt. Het ontstoppen van de afvoer is in de meeste gevallen echter snel uitgevoerd. Schakel onze professionele ontstoppingsdienst in om uw afvoer te ontstoppen en het probleem is snel opgelost.

gootsteen ontstoppen

Oorzaken verstopte afvoer

De meeste afvoer ontstoppingen ontstaan wanneer er teveel vuil of andere materialen in de afvoer terechtkomen. In de meeste gevallen kan de afvoer dit zelf opruimen wanneer er water doorheen stroomt maar soms vindt er een ophoping van het vuil en andere resten plaats waardoor er een verstopping plaatsvindt. Ook wanneer er veel haren door de afvoer worden gespoeld draagt dit bij aan een verstopte afvoer. Voorkom een verstopte afvoer of door een filter op de gootsteen te plaatsen en goed op te letten wat er in de afvoer terecht komt.

Werkwijze afvoer ontstoppen

Als je last hebt van een verstopte afvoer zijn er een aantal dingen die je eerst zelf kan proberen. De meeste mensen proberen het eerst zelf door azijn en bijvoorbeeld kokend water door de afvoer te laten stromen. Loopt het water nog steeds niet goed weg? Dan is het tijd om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Onze ontstoppingsservice is 24/7 bereikbaar en snel ter plaatse. Bij beginnen met een onderzoek inclusief camera-inspectie om de kern van het probleem vast te stellen. Vervolgens openen wij de afvoer en leidingen om de verstopping te verhelpen.

Ontstoppingsservice
Maks Van Boeging
Maks Van Boeging
2023-04-19
Top service, snel en betrouwbaar. Aardige vent die de tijd neemt en alles goed uitlegt. Ben tevreden!
Chantal Peeters
Chantal Peeters
2023-04-14
Mohamed heeft op 21-7-2020 bij mij een flink lastige rioolverstopping verholpen aan de buiten kant van mijn huis. Het water liep via de garage zo mijn huis in. Toentertijd lukt het niet om een recensie te plaatsen, maar nu gelukkig wel! Dat ik nu, na bijna 3 jaar, nog zó blij ben hoe Mohamed als een redder in nood het heeft opgelost, zegt genoeg denk ik!! Het was een hele lastige klus, maar Mohamed gaf niet op. Bedankt!!
Roelof Wagenaar
Roelof Wagenaar
2023-04-11
Wat een vakman kwam langs. Weken lang via en met de verzekeringsmaatschappij die “een prutser” stuurde, (niet mijn woorden), gesteggel over en weer. Deze man repareerde, ontstopte, loste andermans onkundigheid op en adviseerde. Echt top. Binnen een uur alles weer werkend met iets meer kosten. (Materiaal en kundigheid) ;). Top gedaan.
Trees Janssens
Trees Janssens
2023-03-09
Ik heb geen verstand van kwaliteit of professioneel, maar heb hierop vertrouwd. Zeer vriendelijke, geduldige en behulpzame telefoniste. Tevens zeer vriendelijke en behulpzame monteur. Chapeau! Jammer dat hij was vergeten het verlate tijdstip door te geven, maar dat kan gebeuren.
Bea ter Horst
Bea ter Horst
2023-03-07
Vriendelijke mevrouw aan de telefoon. Loodgieter vakkundig, vriendelijk. Nam ook na afloop nog de tijd om tips te geven niet alleen over de keukenafvoer maar ook tips gegeven voor toilet en douche.
Lotte Harmanni
Lotte Harmanni
2022-11-15
Hele fijne snelle service. Vriendelijke loodgieter!
Brigitte Wigboldus
Brigitte Wigboldus
2022-11-08
Binnen 24 uur stond Mohamed voor de deur. Binnen een half uur was het probleem opgelost. Een prima bedrijf met enthousiast personeel.
Casper Rooijakkers
Casper Rooijakkers
2022-05-18
Binnen 48 uur een afspraak om mijn gootsteen in de keuken te ontstoppen tegen een schappelijke prijs (vooraf afgesproken, netjes met factuur). Aardige heren die efficiënt te werk gingen. Ook de planning denkt met je mee, ik kreeg netjes 30 minuten van tevoren een belletje toen ze eraan kwamen. Aanrader dus!
mirjamdenijs
mirjamdenijs
2022-01-31
ORS ontstoppingsdienst heeft me prima geholpen met het verhelpen van mijn rioolontstopping. Het was niet eenvoudig, omdat ik een bijzondere riolering heb, maar de mensen van ORS hebben me bijzonder toegewijd, professioneel en vriendelijk geholpen. Aanrader!!
Garantie-ontstoppen

Garantie op ontstoppen

Wij komen niet zomaar langs om uw afvoer en leidingen te onderzoeken. Wij gaan pas weg als het probleem is opgelost! In veel gevallen is een afvoer ontstopping binnen 30 minuten opgelost. Hiervoor betaalt u een vast tarief in sommige gevallen duurt het langer. Bij ons krijgt u echter de garantie op het ontstoppen van uw afvoer. Dan weet u zeker dat u na het inschakelen van onze ontstoppingsdienst weer normaal gebruik kunt maken van uw afvoer.

Veelgestelde vragen over afvoer ontstoppen:

Een vreemde lucht uit de afvoer is meestal het gevolg van een verstopping of ophoping binnen de afvoer buizen. In sommige gevalllen komt de vreemde lucht wel uit het riool. Als het probleem langer aanhoudt en niet zelf te verhelpen is dan kunnen wij uw afvoer reinigen en ontstoppen tot dde vreemde lucht verdwijnt.

In het geval van water dat niet goed wegloopt naar de riolering kunt eigenlijk dezelfde reinigingsstappen doorlopen. Controleer eerst of u de oorzaak van de verstopping zelf kunt herkennen. Als dit niet het geval is dan kunt u het best direct onze professionele ontstoppingsdienst inschakelen.

In de meeste gevallen hebben wij slechts 1 uur nodig om de gootsteen ontstoppen, 90% van de verstoppingen kunnen wij binnen deze tijd verhelpen. Soms duurt het wat langer, bijvoorbeeld als de oorzaak lastig vast te stellen is en er een camera-inspectie uitgevoerd moet worden.

Een afvoer ontstoppen kost bij ons € 150 inclusief btw. Dit standaardtarief is inclusief voorrijkosten en eventuele materiaalkosten. Duurt een klus Langer? Dan gemiddeld dan betaalt u € 25 inclusief btw per kwartier extra. Bekijk ook onze kostenpagina voor alle kosten en voorwaarden.

ORS rioolservice is landelijk actief, dat betekent dat iedereen in Nederland gebruiken maken van onze diensten, ongeacht de woonplaats. Wij hanteren bovendien een duidelijk standaardtarief inclusief voor kosten. Wij zijn vooral veel actief in de Randstad: Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Utrecht en Almere.

Mensen vragen ook

Een verstopte riool kan leiden tot een heleboel problemen in huis, van overstromingen tot slechte geuren en stilstaand water. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als je te maken krijgt met een verstopt riool. In deze tekst zullen we de meest gestelde vragen beantwoorden en tips geven voor het ontstoppen van je riool.

 1. Wat kost een riool laten ontstoppen?

De kosten voor het ontstoppen van een riool kunnen variëren, afhankelijk van de aard van de verstopping en de benodigde werkzaamheden. Het is daarom het beste om contact op te nemen met een professionele rioolservice zoals Ors-Rioolservice om een offerte te krijgen voor jouw specifieke situatie.

 1. Hoe kun je riolering ontstoppen?

Er zijn verschillende manieren om een riolering te ontstoppen, waaronder het gebruik van een ontstoppingsveer, een ontstoppingspomp of het spoelen van het riool met water onder hoge druk. Het is belangrijk om de oorzaak van de verstopping te achterhalen voordat je begint met ontstoppen om te voorkomen dat de verstopping weer terugkomt.

 1. Wat te doen als water niet wegloopt?

Als het water niet wegloopt, kan dit duiden op een verstopte riool. Probeer niet te veel water te gebruiken en contacteer een professionele rioolservice om de verstopping te verhelpen.

 1. Hoe zelf leidingen ontstoppen?

Het is mogelijk om leidingen zelf te ontstoppen met behulp van huishoudelijke middelen zoals soda, azijn en kokend water. Maar deze methoden werken niet altijd en kunnen ook schade aan de leidingen veroorzaken. Het is daarom beter om een professional in te schakelen om de verstopping te verhelpen.

 1. Is een verstopt riool verzekerd?

In sommige gevallen kan een verstopt riool onder de dekking van de opstalverzekering vallen. Het is daarom belangrijk om je polis goed te bekijken en contact op te nemen met je verzekeraar voor meer informatie.

 1. Hoe weet je of je riool verstopt zit?

Een verstopt riool kan leiden tot stilstaand water, slechte geuren en borrelen in de afvoer. Als je deze symptomen ervaart, is het waarschijnlijk dat je riool verstopt zit.

 1. Wat is de sterkste ontstopper?

Er zijn verschillende ontstoppingsmiddelen op de markt, maar de sterkste ontstopper is misschien niet altijd de beste keuze. Sommige ontstoppingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en de leidingen beschadigen. Het is daarom het beste om een professionele rioolservice in te schakelen om de verstopping te verhelpen.

 1. Wat betekent borrelen in de afvoer?

Borrelen in de afvoer kan duiden op een verstopt riool. Dit komt omdat het water niet goed weg kan stromen en daardoor l

uchtdrukken veroorzaakt in de leidingen. Het borrelen kan ook worden veroorzaakt door de ophoping van gas in de leidingen.

 1. Wat lost haar op?

Haar kan worden opgelost met behulp van een ontstoppingsmiddel dat speciaal is ontworpen om haar op te lossen, of door het gebruik van een ontstoppingsveer.

 1. Is soda een goede ontstopper?

Ja, soda kan helpen bij het ontstoppen van leidingen. Meng een kopje soda met een kopje azijn en giet het mengsel in de afvoer. Laat het mengsel een uur staan voordat je het wegspoelt met warm water.

 1. Is soda slecht voor je afvoer?

Soda is niet schadelijk voor je afvoer, maar het kan wel schadelijk zijn voor het milieu als het in grote hoeveelheden wordt gebruikt.

 1. Kun je met schoonmaakazijn ontstoppen?

Ja, schoonmaakazijn kan helpen bij het ontstoppen van leidingen. Giet een kopje schoonmaakazijn in de afvoer en laat het een uur staan voordat je het wegspoelt met warm water.

 1. Is Destop veilig voor leidingen?

Destop kan helpen bij het ontstoppen van leidingen, maar het kan ook schadelijk zijn voor de leidingen en het milieu. Het is daarom het beste om een professionele rioolservice in te schakelen om de verstopping te verhelpen.

 1. Kan kokend water door de afvoer?

Ja, kokend water kan helpen bij het ontstoppen van leidingen. Giet langzaam een ketel kokend water in de afvoer en herhaal indien nodig.

 1. Wat voor azijn voor ontstoppen?

Gewone witte azijn kan worden gebruikt voor het ontstoppen van leidingen. Combineer het met soda of bakpoeder voor een extra krachtige ontstopping.