ORS rioolservice

Worden kosten van een rioolservice vergoed door de verzekeraar?

Een verstopte afvoer of lekkage is natuurlijk allesbehalve prettig. In sommige gevallen kunt u het probleem zelf oplossen. Lukt dit niet? Bijvoorbeeld omdat de verstopping erg hardnekkig is? Dan is het verstandig om een professionele rioolservice in te schakelen. Een loodgieter lost uw probleem snel op. Maar hoe zit het eigenlijk met de kosten? Worden de kosten van een rioolservice vergoed door de verzekeraar of moet u alles zelf betalen?

Hieronder leggen we uit wanneer de kosten van een rioolservice worden vergoed door de verzekeraar. 

Wordt een rioolservice vergoed?

Het is mogelijk dat de kosten van een rioolservice vergoed worden door uw verzekering. Heeft u bij het kopen van een woning een opstalverzekering afgesloten? Dan bent u verzekerd voor alles wat aan uw huis vast zit. Hier vallen ook de leidingen van de badkamer en keuken onder. Echter, het afsluiten van een opstalverzekering is niet verplicht. 

Of rioleringskosten vergoed worden ligt dus aan welke verzekering u heeft afgesloten. Maar let ook goed op de voorwaarden. Sommige verzekeringen bieden dekking voor rioolproblemen, terwijl anderen dat niet doen. Het is daarom belangrijk dat u altijd de voorwaarden van uw verzekering goed bekijkt. 

Worden alle kosten van een rioolservice vergoed?

Heeft u een verzekering voor rioolproblemen? Dan is het belangrijk om te weten dat soms niet alles gedekt is. Er zijn namelijk beperkingen. Sommige verzekeraars dekken bijvoorbeeld alleen rioolproblemen die zijn veroorzaakt door normaal gebruik en slijtage. En andere verzekeringen bieden ook dekking voor problemen die veroorzaakt worden door externe factoren, zoals weersomstandigheden.

Rioolservice vergoed

Lekkage in huis

Is er in lekkage in huis? En is er hierdoor waterschade ontstaan? Bij de meeste opstalverzekeraars worden de kosten voor hak- en breekwerk om leidingen te bereiken en de schade te herstellen vergoed. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. 

Een groot deel van de verzekeraars vergoed niets of minder dan het hele bedrag wanneer u zelf de schade herstelt. Meld de schade dus altijd eerst bij de maatschappij en kijk vervolgens wat de mogelijkheden zijn. Bijkomende kosten door waterschade kunt u soms ook vergoed krijgen. 

Ontstoppingskosten

Wanneer uw riolering verstopt is geraakt, wordt het ontstoppen ook vaak vergoed. U kunt in de meeste gevallen niks doen aan een verstopte riolering en daarom krijgt u het volledige bedrag van de reparatie terug. Is de verstopping veroorzaakt door iets dat niet in de afvoer thuishoort? En is dit aantoonbaar? Dan is het niet zeker of u het bedrag vergoed krijgt. 

Neem contact op met uw verzekeraar

We adviseren om contact op te nemen met uw verzekeraar over de vergoedingen en de beperkingen hiervan. De verzekeringsmaatschappij legt precies uit wat wel en niet gedekt wordt.

Zoekt u nog een professionele rioolservice? ORS Rioolservice helpt u graag bij het ontstoppen van uw afvoer, wc of gootsteen. Op al onze werkzaamheden krijgt u garantie. Zo bent u er zeker van dat het rioolprobleem adequaat wordt verholpen. Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk naar u toe!