Zijn uw hoofd afvoerleidingen verstopt

Zijn uw hoofd afvoerleidingen verstopt?

Rioolverstopping en verzekeringen: Wat is gedekt?

Een rioolverstopping kan veel overlast veroorzaken en leiden tot dure reparaties. Het is begrijpelijk dat je je afvraagt of deze kosten gedekt zijn door je verzekering. In deze blogpost leggen we uit onder welke omstandigheden een rioolverstopping gedekt kan zijn door je verzekering, en geven we tips om onnodige kosten te voorkomen.

Opstalverzekering en rioolverstopping De opstalverzekering dekt schade aan je woning als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, inbraak en lekkage. In sommige gevallen kan een opstalverzekering ook schade dekken die veroorzaakt is door een rioolverstopping. Dit is echter afhankelijk van de polisvoorwaarden en het type opstalverzekering dat je hebt afgesloten.

Raadpleeg de polisvoorwaarden van je opstalverzekering om te controleren of schade door een rioolverstopping gedekt is. Als dit niet het geval is, overweeg dan om je dekking uit te breiden of een aanvullende verzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering en rioolverstopping De inboedelverzekering dekt schade aan je bezittingen binnenshuis als gevolg van diverse gebeurtenissen, zoals brand, inbraak en waterschade. Schade aan je inboedel door een rioolverstopping kan in sommige gevallen gedekt zijn, afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Controleer de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering om na te gaan of schade aan je bezittingen door een rioolverstopping gedekt is. Mocht dit niet het geval zijn, overweeg dan om je dekking uit te breiden of een aanvullende verzekering af te sluiten.

Preventie en onderhoud Voorkomen is beter dan genezen. Door regelmatig onderhoud en het nemen van preventieve maatregelen, kun je de kans op een rioolverstopping en de daarbij behorende kosten verminderen.

Gooi geen vet, voedselresten of andere ongeschikte materialen in de afvoer. Gebruik een zeefje om haren en zeepresten op te vangen en reinig de afvoer regelmatig met een milieuvriendelijke ontstopper. Schakel bij twijfel of terugkerende problemen ORS Rioolservice in.