ontstoppingsdienst 2

Wat te doen bij rioolverstopping

Wat te doen bij rioolverstopping?

Als uw riool verstopt is, kan dat voor grote problemen en ongemakken zorgen. Het is niet alleen onprettig wat geuren betreft, maar kan zelfs giftig zijn! Het is daarom belangrijk om ten eerste rioolverstoppingen te voorkomen, en ten tweede om ze zo snel mogelijk op te lossen. Het voorkomen van een verstopping heeft u zelf vaak in de hand, maar een verstopping oplossen kunt u beter overlaten aan de specialisten. Bij een rioolverstopping kunt bijvoorbeeld rekenen op de hulp van Optimaal Rioolservice.  staat dag en nacht paraat om uw pijpen en buizen weer te laten vloeien!

Het voorkomen van verstoppingen

Een verstopping voorkomen is gemakkelijker dan u misschien denkt. Toch is het in sommige gevallen niet te voorkomen, omdat uw huis bijvoorbeeld verouderde pijpleidingen heeft. Vaak is een grote verstopping aan onoplettendheid te wijten. Soms worden bijvoorbeeld te grote voorwerpen doorgespoeld, of bijvoorbeeld vettige etensresten. Omdat vet niet goed oplost in water, kan een grote klomp hiervan uw riolering goed verstoppen! Het is daarom belangrijk om het toilet te gebruiken waar het voor bedoeld is, en geen onnodige rommel door te spoelen. Natte babydoekjes doen het ook slecht bij pijpleidingen en rioleringen, omdat deze niet oplossen in water en stug blijven. Dit geldt ook voor keukenpapier! Toiletpapier is ontworpen om uit elkaar te vallen zodra het nat wordt, en is dus geschikt om door te spoelen.

Hulp van de specialist

In het geval dat er toch een verstopping ontstaat, is de volgende stap het inschakelen van een rioolservice. Nadat u gebeld heeft duurt het niet lang voordat er een rioolexpert bij u op de stoep staat om u van uw rioolproblemen te ontdoen. Een verstopping is zo verholpen door Optimaal Rioolservice, en als zij hun rioolmagie hebben gebruikt bent u zeker van een goed doorlopend buizenstelsel! ORS is niet alleen razendsnel, maar hanteren ook erg schappelijke prijzen.