Hoe voorkom je verstoppingen voor ze ontstaan

Tips riool ontstoppen

Vanaf vandaag zijn wij uw professionele partner in het ontstoppen van uw riool, afvoer, toilet en gootsteen. Bij ORS riool service kunt u niet alleen rekenen op een snelle ontstoppingsdienst. Wij geven u ook tips en adviezen waarmee u kunt zorgen dat uw riolering goed blijft werken. Onder het motto: voorkomen is beter dan genezen!

WAT KUNT U ZELF DOEN?

Om te voorkomen dat een afvoer of riool verstopt raakt zijn er een aantal simpele regels die u kunt aanhouden. Wat belangrijk is om te weten is dat een verstopte gootsteen vaak de oorzaak is van een verstopte afvoer, dit komt omdat de gehele riolering in verbinding staat met elkaar. Onthoud dat de gootsteen niet als afvalemmer gebruikt kan worden, ook vloeibaar vet kunt u niet wegspoelen in uw gootsteen. Vet en andere etensresten zijn een belangrijke oorzaak, ook komen we nog al te vaak papier tegen, het mag geen verassing zijn dat u dergelijk afval ook niet via de afvoer moet wegspoelen.

TOCH EEN ONTSTOPPINGSDIENST NODIG?

Zijn uw riolering of afvoerbuizen verstopt? Mogelijk komt dit door verzakkingen of wortelgroei. Om de exacte oorzaak te zoeken, raden wij een camera onderzoek aan. Is de exacte locatie van de verstopping vastgesteld? Dan kunnen wij u ook helpen met de herstelling van uw riolering.

BLIJF OP DE HOOGTE MET ONZE RIOOL TIPS

Om te voorkomen dat uw riolering nog een keer verstopt raakt lossen we niet alleen het probleem van de afvoer verstopping op maar ook de oorzaak! Woont u op een appartement of andere moeilijk te bereiken plaats waar de verstopping zich bevindt? Wij kunnen alle rioolontstoppingen aan! Met de tips in de blogs die nog gaan komen ontdekt u hoe u voorgoed af kunt komen van uw riool problemen.

RIOOL SCHOONHOUDEN

Zo snel mogelijk uw riool weer schoon? Wij ontstoppen en reinigen riolering van alle panden: van particuliere woningen tot openbare gebouwen. Als professioneel ontstopper werken we met gespecialiseerd gereedschap voor het reinigen van uw riolen. Zo worden alle resten van kalk, afval of cement aanslag, wortels en andere obstakels verwijderd.